ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Δευτέρα με Παρασκευή

09.00 - 20.30

 

2310-342380

2310-309351

                                       

 info@iaseio.gr

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Τζων Κέννεντυ 115Β

Πυλαία - Θεσσαλονίκη

Τ.Κ. 55535

 

 

ΣΤΑΣΗ ΟΑΣΘ:

Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος

Αστικό Νο. 58

oasth.gr

 

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

                                                                    

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΡ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΡΑΣΣΑΣ MD, PhD, FRCP(Lond)

 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

 

 

 

Ο Γεράσιμος Ε. Κρασσάς είναι ιατρός ενδοκρινολόγος, ειδικευθείς στο Λονδίνο, και διετέλεσε Διευθυντής της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ Θεσσαλονίκης, το οποίο πρόσφατα έπαψε να λειτουργεί, για 35 περίπου χρόνια. Στο διάστημα αυτό η Κλινική έδωσε ειδικότητα σε 35 περίπου νέους επιστήμονες, οι οποίοι σήμερα είναι ενδοκρινολόγοι και έχουν καταξιωθεί επιστημονικά, κοινωνικά και επαγγελματικά.

Ταυτόχρονα, απέκτησε τον τίτλο του Άμισθου Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι επίσης αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Σερβίας, όπως επίσης και της Βουλγαρίας, έχει λάβει δε από την τελευταία το βραβείο Prof. Konstantin Chilov.

  • Το 2007 ανακηρύχθηκε ακόλουθος (fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Παθολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (FRCP), τίτλο τον οποίο πάρα πολλοί λίγοι Έλληνες και ξένοι συνάδελφοι εκτός Η.Β. έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα.
  • Το 2009 βραβεύθηκε από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ μαζί με τους συνεργάτες του με το βραβείο «ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΛΑΜΟΥ» για την καλύτερη δημοσιευμένη εργασία στον θυρεοειδή αδένα σε διεθνές περιοδικό
  • Το 2009 η Γ.Σ. της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε.) τον επέλεξε μετά από σχετική ψηφοφορία να αντιπροσωπεύσει την ειδικότητα της ενδοκρινολογίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (UEMS) στις Βρυξέλλες.
  • Το 2011 εξελέγη μετά από αντίστοιχη ψηφοφορία παμψηφεί ταμίας (treasurer) της ως άνω Ένωσης και το 2012 μετά από νέα ψηφοφορία η Γ.Σ. της Ε.Ε.Ε. ανανέωσε την θητεία του για την συμμετοχή του στην Ένωση για άλλα 5 χρόνια.
  • Το 2015 βραβεύθηκε από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία συνολικά για το επιστημονικό του έργο.

Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή αγγλόφωνα περιοδικά πάνω από 120 επιστημονικές εργασίες, έχει συγγράψει κεφάλαια σε κλασικά διεθνή συγγράμματα της ενδοκρινολογίας και έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μαζί με τους συνεργάτες του με βραβεία καλύτερης εργασίας για επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε αντίστοιχα περιοδικά.

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?