ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΙΑΣΕΙΟ

ΤΜΗΜΑΤΑ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ

Χατζησταματίου Κ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

                                                                                                                          

IASEIO_LOGO_TEL.jpg

ΚΙΜΩΝ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Μαιευτήρ - Γυναικολόγος

O Δρ. Κίμων Χατζησταματίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι Μαιευτήρας– Γυναικολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική του διατριβή, με γνωστικό αντικείμενο τη δευτερογενή πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, η οποία έλαβε τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογία (άριστα με διάκριση).

Μετά την ολοκλήρωση της ειδίκευσής του στη Μαιευτική– Γυναικολογία, το 2013, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διετέλεσε ακαδημαϊκός υπότροφος της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ ενώ από το Σεπτέμβριο του 2018 είναι ακαδημαϊκός υπότροφος της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» με κλινικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο στο τμήμα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Εξειδικεύεται στην παθολογία του τραχήλου της μήτρας και του κατώτερου γεννητικού συστήματος της γυναίκας, αλλά ασχολείται και με όλο το φάσμα της Μαιευτικής – Γυναικολογίας. 

Κατέχει πιστοποίηση στην κολποσκόπηση (Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου), στην λαπαροσκόπηση και υστεροσκόπηση (European Society of Gynaecological OncologyESGE, Bachelor in endoscopy), ενώ έχει μετεκπαίδευση στον Οικογενειακό Προγραμματισμό, την Κλινική Σεξολογία και την Μαιευτική και Γυναικολογική Υπερηχογραφία.

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον αφορά κυρίως στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papilloma virusHPV) και τις σχετιζόμενες με αυτόν παθήσεις. Από το 2011, έχει συμμετάσχει, σε 4 ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την επιδημιολογία του HPV και την εφαρμογή μεθόδων, βασιζόμενων στην ανίχνευση του HPV, στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (LYSISTRATA, HERMES, PIPAVIR, GRECOSELF).

Έχει δημοσιεύσει 36 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή, έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια εκ των οποίων μία έχει βραβευθεί. Επίσης, έχει δώσει διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια και εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Επιπλέον, είναι συγγραφέας κεφαλαίων σε ιατρικά βιβλία και κριτής υποβαλλόμενων προς δημοσίευση άρθρων σε ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής HPV Εταιρείας και πρόσφατα ορίστηκε Affiliate Board Member της IPVS (International Papilloma virus Society).

ΑΡΧΙΚΗ

ΤΟ ΙΑΣΕΙΟ

ΤΜΗΜΑΤΑ - ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ